1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Amper vijf dagen na de eerste testbuild van alweer de derde update voor Mac OS X Leopard, heeft Apple gisteravond een nieuwe build aan haar testers beschikbaar gesteld.

De build met buildnummer 9D11 bevat opnieuw een twintigtal bugfixes, wat het totale aantal inmiddels alweer rond de honderd heeft gebracht. Onder andere zijn in de build bugfixes voor AirPort-verbindingsproblemen en problemen met de sleep-functie van de MacBook Air opgelost.

Onder de nieuwe bugfixes bevinden zich eveneens bugfixes voor Time Machine, Spaces, Mail, Back To My Mac en Automator. De release notes vragen de testers om aandacht te besteden aan een fors aantal gebieden binnen het besturingssysteem, waaronder AirPort, AppleScript, Audio, Dashboard, Directory Services, Dock, DVD Player, Finder, Graphics, Installer, Printen en VoiceOver. Wederom zijn er voor de build geen problemen bekend.

De laatste update voor het besturingssysteem, Mac OS X 10.5.2, werd op 11 februari vrijgegeven na een uitzonderlijk lange periode van testbuilds. Deze update omvatte ruim 135 bugfixes, wat het een van de grootste updates ooit maakte.

De vrijgave van de derde Leopard-update staat vermoedelijk gepland voor april/mei. Het is alleszins vreemd dat Apple zo snel achter elkaar builds uitbrengt, dit duidt doorgaans op een nabije release.