Kyndryl gaat samenwerkingen aan met VMware en SAP. De spin-off van IBM wil zo zijn ecosysteem uitbreiden.

Volgens de managed infrastructuurspecialist is de nauwe samenwerking met VMware bijzonder omdat dit bedrijf ook sinds kort op eigen benen staat. Daarnaast wil VMware sterk inzetten op klanten helpen met het overbrengen van hun applicaties naar de cloud en nieuwe cloud-native diensten ontwikkelen. Daar wil Kyndryl eveneens klanten bij helpen. Het gaat daarbij om het bieden van cloud-, netwerk en edge computing-diensten en diensten rond security en resiliency.

Diensten in samenwerking met VMWare

Kyndryl en VMware gaan samenwerken voor cloudinfrastructuur en beheer, managed applicaties, digitale werkomgevingen, networking en edge computing. Daarnaast gaan beide bedrijven hun expertise, mogelijkheden en bronnen op lokaal, regionaal en mondiaal niveau op elkaar afstemmen. Hiervoor wordt een gezamenlijk Joint Innovation Lab voor het moderniseren van applicaties, containerontwikkelingen, observability en security op basis van VMware Tanzu in het leven geroepen. Verder wordt de VMware Cross-Cloud-diensten meer ondersteund.

Nauwere banden met SAP

Daarnaast haalt Kyndryl de banden met SAP aan. De managed infrastructuurspecialist levert al SAP-diensten zoals cloud deployments, projectmanagement, migraties en data- en AI-integraties. Nu heeft de managed infrastructuurspecialist meer SAP-certificeringen behaald voor zijn operationele mogelijkheden voor cloud- en infrastructuurwerkzaamheden voor de ERP-speler. Denk hierbij aan certificeringen voor onder meer SAP HANA-werkzaamheden, wereldwijde hosting, SAP Business Suite, SAP SuccessFactors en DevOps.