Ook Red Hat is van plan de Dutch Hosting Provider Assocations te gaan ondersteunen. Red Hat is een belangrijke speler op de open source markt en wil deze kennis graag delen met de DHPA.

Red Hat is niet het enige bedrijf dat de DHPA ondersteunt. Er zijn vrij veel grote spelers in de ICT-wereld die dit ondersteunt. Onder andere Citrix, F5, VMware, Cisco, IBM, Microsoft en Sun Microsystems helpen.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA zegt: "Red Hat is voor managed hosting oplossingen het leidende open source platform. Veel van de leidende Nederlandse hosting providers gebruiken de operating systemen en andere technologieën van Red Hat dan ook in hun hosting oplossingen. Red Hat blijft voorop lopen als het gaat om het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe open source toepassingen en maakt daarbij gebruik van de zeer uitgebreide wereldwijde open source community. Als zodanig is Red Hat een waardevolle endorser voor de DHPA die zich ten doel stelt om het profiel en de rentabiliteit van de hosting sector te verbeteren."

Sandor Klein, Regional Sales Manager Benelux van Red Hat: "Het outsourcen van datacenters vormt een cruciaal onderdeel van de moderne bedrijfsstrategie, het belang ervan neemt enorm toe. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan veiligheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid van applicaties die buiten de deur gaan. Onze opensource oplossingen zijn breed geaccepteerd en de vraag zal verder toenemen. Het is juist daarom dat wij het goede overkoepelende werk van de DHPA steunen ter verdere professionalisering van de hostingsector."