1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ontwikkelaar BioWare bekijkt momenteel wat de mogelijkheden zijn om voor de Nintendo Wii en PSP te gaan ontwikkelen. BioWare streeft er namelijk naar om hun games uit te kunnen breiden op andere platformen.

BioWare heeft wel gelijk laten weten dat het hier nog maar slechts om een verkenningsfase gaat, er is dus nog helemaal niets besloten of aangekondigd. De ontwikkelaar wil eerst weten of het wel verstandig is om voor beide platformen te gaan ontwikkelen. Hij gaf als voorbeeld aan dat bijvoorbeeld de Nintendo DS waar ze aan de RPG-game Sonic Chronicles werken, ondanks een grote groep medewerkers tot veel frustraties heeft geleid.

Hij gaf wel toe dat het een uitdaging voor BioWare is om voor de Nintendo DS te ontwikkelen, zeker gezien het feit dat de maximumcapaciteit van een DS-game slechts vier megabytes is. Wanneer je het dan met een pc gaat vergelijken, dan is het alsof je voor een computer ontwikkelt van veertien jaar geleden.

BioWare staat met name bekend om haar sterke RPG-games zoals Star Wars Knights of the Old Republic en Mass Effect. Sinds oktober vorig jaar werd bekend dat Electronic Arts het bedrijf heeft overgenomen. Begin dit jaar werd de overname officieel afgerond.