Electronic Arts heeft gisteren in een persbericht aangekondigd dat het de overname van BioWare Corp. en Pandemic Studios volledig heeft afgerond, waardoor nu ook deze bedrijven deel uit maken van de EA Games-familie.

Door de overname van de bedrijven komen tien nieuwe franchises onder de vleugels van EA. "BioWare Corp. en Pandemic Studios zijn twee ontwikkelstudio’s die behoren tot de wereldtop en die hun creatieve superioriteit naar het EA Games label brengen. Hun sterkte op het vlak RPG-, action- en adventuregames is een verruiming van het EA-portfolio en helpt ons bij ons doel om ’s werelds beste games te maken."

"EA heeft een groot respect getoond voor de creative integriteit van onze studio’s en BioWare’s principes op gebied van werkomgeving, kwaliteit en ondernemerschap", aldus Ray Muzyka, oprichter van Bioware. "Werken als een stadstaatje binnen het grotere EA laat onze getalenteerde teams toe om krachtige emotionele ervaringen te creëren binnenin onze games waarin de verhaallijn heel belangrijk is".

Bij de overname was een bedrag van liefst 860 miljoen dollar gemoeid.