2min

Naar aanleiding van de positieve ervaringen met de PlayStation 3-versie van Dragon Age: Origins heeft BioWare besloten om vaker zelf spellen uit te gaan brengen en te ontwikkelen voor de console.

"We denken dat het een van de belangrijkste platformen is, dus we gaan uiteraard aanwezig zijn op de PlayStation 3", aldus Greg Zeschuk, baas van BioWare. Dit in een interview met Joystiq, toen er gevraagd werd of ze zelf voor de PlayStation 3 gaan ontwikkelen. "Je weet dat ik niks kan zeggen over Mass Effect, maar ik kan zeker zeggen dat Dragon Age en andere toekomstige dingen ook zeker op de PlayStation 3 komen. Het was geweldig om te ervaren hoe Dragon Age: Origins werd ontwikkeld en hoe we vertrouwd raakten met de PlayStation 3 en deze begrepen. Elk platform is anders, maar ik denk dat we in de positie zitten dat de toekomstige PS3-spullen zeer degelijk zullen zijn."

Mass Effect 2 is alleen aangekondigd voor de pc en de Xbox 360, daarom werd er gevraagd of het spel op 29 januari misschien ook op de PlayStation 3 gaat uitkomen. Deze vraag werd op een komische manier vermeden: "We zeggen niks over Mass Effect voor de PS3. Daar weet ik niks over! Het is gek om daar over te praten. Ik weet er niks van", aldus Zeschuk.

Dragon Age: Origins werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de pc. BioWare wou er voor zorgen dat de console-versies erg veel op de pc-versie leken. Ze hebben het uiterlijk zo veel mogelijk hetzelfde gelaten en alleen de interface afgesteld op een controller in plaats van een muis en toetsenbord.