1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Niet Microsoft of Sony gaan een tegenhanger van de Wiimote uitbrengen, maar third-party ontwikkelaar In2Games. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe motion-sensing controller voor de next-gen consoles aangekondigd.

De controller genaamd Gametrak Freedom, wordt volgens In2Games de meest geavanceerde motion-sensing controller tot nu toe. De controller maakt gebruik van een door In2Games eigen ontwikkelde ultrasonisch en RF-technologie met een 3D-accelerometer. In feite betekent dit dus dat de controller op een erg nauwkeurige manier, de bewegingen van de controller in een 3D-ruimte kan registreren.

In2Games kon nog niet zeggen of de controller uitgebracht gaat worden op de Xbox 360 of PlayStation 3, maar die kans is wel aannemelijk omdat het bedrijf had bevestigd dat de controller bedoeld is voor de next-generation systemen.

De eerste game dat gebruik zal maken van de Gametrak Freedom-controller is het spel Squeeballs, dat eveneens door In2Games wordt ontwikkeld. Veel informatie over de game is er nog niet vrijgegeven behalve dat de game over een honderdtal mini-games beschikt.

Met de aankondiging van de Gametrak Freedom-controller krijgt Nintendo’s Wiimote opeens concurrentie uit een onverwachte hoek. Veel mensen gingen door geruchten er vanuit dat Microsoft of Sony degene zouden zijn die met een concurrerende controller op de markt zouden komen.