1 min Applications

Motion controller voor Xbox 360 onthuld

Performance Designed heeft de Gametrak Freedom aangekondigd, een motion controller voor de Xbox 360 die deze herfst op de markt moet komen.

Het bedrijf deed deze aankondiging op de Game Developers Conference in San Francisco. De Freedom zal verschillende versnellingsmeters gebruiken om bewegingen te detecteren. Ook wordt ultrasonic 3D positioning gebruikt.

In tegenstelling tot de Wii, die een infraroodlamp gebruikt om de bewegingen te verwerken, gebruikt de Freedom namelijk twee sensors die aan weerszijden van het scherm geplaatst moeten worden. Dit moet voor accuratere metingen zorgen, waaronder betere snelheids- en oriëntatiemetingen.

Performance Designed heeft al aangekondigd dat het zelf met een game komt genaamd Squeeballs voor de Gametrak Freedom en zegt dat ook andere developers werken aan Freedom-compatible games. Deze zouden later met aankondigingen komen.

Het apparaat bevat alle knoppen die de Xbox 360-controller zelf ook heeft. De prijs van het apparaat is nog niet bekend. Wel is bekend dat er ook een PlayStation 3-versie aankomt, echter komt die pas tegen 2010. IGN mocht overigens al aan de slag met de motion controller.

Motion controller voor Xbox 360 onthuld
Bron:CNET