2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple stelde vannacht aan de testcommunity een bètaversie van iTunes 7.7 beschikbaar en daaruit bleek al snel dat de ondersteuning voor Apple’s nieuwe Mobile Me-dienst niet het enige nieuwe aan de laatste versie van iTunes is.

iTunes 7.7, dat benodigd is om Mobile Me correct te laten functioneren, onthult een applicatie waarmee de iPhone en iPod Touch op afstand met iTunes kunnen communiceren. Een soort van veredelde afstandbediening zou je kunnen zeggen, waarmee het mogelijk wordt om iTunes overal in je huis met je toestel te kunnen bedienen.

Het programma is beschikbaar in de App Store, die eveneens gisteren geopend werd voor de ontwikkelaars om hun producten voor te bereiden. Het programma is door Apple zelf gemaakt en is daarnaast helemaal gratis. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de functionaliteiten van de applicatie precies zijn, maar Apple beantwoord hiermee wel een verlangen van velen die de touchscreen-toestellen echt als een verlengde van hun pc of Mac willen gebruiken.

In een patent dat aanvankelijk in december 2004 ingediend werd, werd al duidelijk dat Apple van plan was om een dergelijke methode mogelijk te maken, maar zoals het met veel patenten gaat worden er veel ingediend en hebben slechts enkele daadwerkelijk resultaat in een product.

Hoe dan ook ging het patent verder dan simpele knoppen voor het afspelen, pauzeren en volume aanpassen. Naar verluidt zou je er veel meer mee kunnen omdat het de data van een dichtbijzijnde Mac of pc verzamelt en zo zou je dus bijvoorbeeld in de iTunes-applicatie van je iPhone de iTunes op je Mac of pc kunnen bedienen.

iTunes 7.7 wordt zeer binnenkort verwacht. Met de release van de iPhone 3G op 11 juli en de verwachte lancering van de Mobile Me-dienst is een nieuwe versie van iTunes een absolute vereiste om alles goed te laten functioneren.

Om daarnaast Mobile Me goed te laten functioneren in het Mac OS X-besturingssysteem, werkt Apple momenteel aan de vierde update voor Leopard die de ondersteuning voor de nieuwe dienst toe moet gaan voegen. Deze update zal eveneens zeer binnenkort vrijgegeven gaan worden. Het is niet duidelijk of oudere versies van Mac OS X ook de beschikking krijgen over Mobile Me-ondersteuning.