1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nintendo en Sony ondernemen apart van elkaar pogingen om de gamesmarkt buiten Japan uit te breiden. In de rest van Azie zijn het spelen van spellen op pc’s populairder dan de consoles. Dit melden anonieme bronnen.

Nintendo, ’s werelds grootste console-fabrikant, heeft volgens deze bronnen begonnen met het geven van technologieën aan een Zuid-Koreaanse spelontwikkelaar, die momenteel bezig is om spellen te ontwikkelen die gebruik maken van het touchscreen van de Nintendo DS. Twintig titels zouden binnen een jaar moeten verschijnen op de Zuid-Koreaanse markt.

Sinds de Nintendo DS dit jaar uitkwam in het Aziatische land zijn er inmiddels 1,4 miljoen handhelds verkocht samen met 2,6 miljoen spellen. Deze maand zal de DS uitkomen in Taiwan, en zal verkocht worden via gsm-winkels. Aan het eind van de maand zal het apparaat ook op de Chinese markt zijn intrede doen.

Sony werkt samen met de Taiwanese autoriteiten om spelontwikkelaars op te leiden die online spellen voor de PlayStation 3 moeten gaan ontwikkelen.