E3: Nintendo-persconferentie

De persconferentie van Nintendo is ondertussen al een tijdje afgelopen. Wij hebben de belangrijkste punten even voor het gemak samengevat. Hoewel de verwachtingen erg hoog waren, is de persconferentie voor de fans toch enigszins teleurstellend afgelopen.

Het begin…

De persconferentie van Nintendo gaat van start met een filmpje. Daarin is te zien hoe verschillende mensen plezier hebben met de Wii en Nintendo DS. Het filmpje werd afgesloten met de tekst: "We promise to keep the world smiling…"

Shaun White Snowboarding
Nadat het introductiefilmpje was afgelopen betrad Cammy Dunaway, Nintendo vice president van marketing het podium. Ze vertelt een beetje over haar leven als moeder en haar recente snowboard-vakantie. Kort daarna dook snowboarder Shaun White op. De beroemde snowboarder gaf op de Wii Balance Board een demonstratie van de game Shaun White Snowboarding. De game zelf heeft veel weg van Nintendo’s 1080 Avalanche. Tijdens de demonstratie van Shaun White was te zien dat de Wii Balance Board goed functioneert als snowboard.

E3: Nintendo-persconferentie


Satoru Iwata en de feitjes
Na de demonstratie van Shaun White Snowboarding betrad Nintendo-president Satoru Iwata het podium. Er werd zoals gewoonlijk weer veel aandacht besteed aan de succesvolle verkoopcijfers van Nintendo’s producten. Met name het succes van de NDS dankzij games als Brain Training, Nintendogs en New Super Mario Bros werd nogmaals onderstreept. Verder toonde hij nog wat cijfertjes van de Wii en NDS en verliet hij vervolgens weer het podium.

E3: Nintendo-persconferentie

Animal Crossing met voice chat!

Animal Crossing: City Folk
De persconferentie werd vervolgd met een filmpje waarin Animal Crossing: City Folk voor de Wii wordt aangekondigd. De succesvolle simulatie-game vindt na de GameCube en de NDS nu zijn weg naar de Wii. Zoals de titel al doet vermoeden zal de stad een belangrijk onderdeel gaan vormen in Animal Crossing. Spelers kunnen namelijk nu voor het eerst met hun personage de stad in om allerlei dingen te doen. Zo is het mogelijk om naar een veilinghuis te gaan en is er een zogenaamde Happy Room Academy waarin spelers kunnen uitvissen wat hun vrienden aan het doen zijn. En de haarsalon is uitgebreid waardoor spelers onder andere het gezicht van hun Mii-personage als masker kunnen gebruiken. Ook een uitbreiding is het messagesysteem in Animal Crossing. Spelers kunnen nu ook berichten versturen naar elkaars telefoon. Animal Crossing: Folk City wordt nog voor het einde van dit jaar in Amerika verwacht.

Wii Speak
Tijdens de trailer van Animal Crossing werd er ook een nieuwe accessoire onthuld. De Wii Speak, een microfoon waarmee spelers over de hele wereld met elkaar kunnen praten. Animal Crossing zal als eerste gebruikmaken van deze voicechataccessoire. In de trailer kon je zien dat de Wii Speak op tv-afstand gebruikt wordt. Het accessoire wordt net zoals de sensorbar bij de televisie geplaatst waardoor spelers rustig achterover geleund met elkaar kunnen praten.

E3: Nintendo-persconferentie

Third-party games voor de Wii

Reggie Fils-Aime, president van Nintendo Amerika, betrad vervolgens het podium. Hij liet weten blij te zijn met de aankondiging van Animal Crossing en Wii Speak en ging vervolgens weer over tot nog meer cijfertjes van de Wii en Nintendo DS. Reggie onderstreepte met duidelijke cijfers het verkoopsucces van Pokémon en toonde daarnaast nogmaals aan hoe succesvol de NDS en Wii zijn. Hij liet weten dat de Wii de nummer 1 console in Amerika is geworden. Ook ging Reggie nog op de succesvolle software-verkopen van de Wii. Tot slot werd er nog verteld dat de portfolio van Wii-games nog steeds aan het toenemen is.

Star Wars: The Clone Wars
Er duikt opnieuw een filmpje op waarin nieuwe third-partygames worden getoond voor de Nintendo Wii. Als eerste wordt Star Wars: The Clone Wars onthuld. Er worden beelden getoond van de game en besturing. De WiiMote en Nunchuck spelen vanzelfsprekend een innovatieve rol hierin.

E3: Nintendo-persconferentie

Rayman Raving Rabbids: TV Party
De volgende game die in beeld wordt gebracht is het derde deel van Rayman Raving Rabbids. De game zal net zoals de voorgaande delen weer uit verschillende mini-games bestaan, maar zullen deze keer een nieuwe besturing bevatten. De game zal namelijk in combinatie met de Wii-controllers gebruik maken van de Wii Balance Board.

Call of Duty: World at War
Tot slot werd het filmpje afgesloten met Call of Duty: World at War. Er werden wat ingamebeelden getoond en je zag dat spelers gebruik konden maken van de Wii Zapper. En daarnaast kon je zien dat het spel met twee spelers te spelen was.

De NDS is er ook nog

Cammy Dunaway betreedt weer het podium. Ze richt zich dit keer tot de NDS. Ze begint als eerst over Guitar Hero: On Tour. Met 300.000 verkochte exemplaren in de eerste week, kan er geconcludeerd worden dat Guitar Hero: On Tour voor de NDS een enorme succes is geworden.

Guitar Hero: On Tour Decades
Daarom zal een vervolg komen in de vorm van Guitar Hero: On Tour Decades. In dit tweede deel wordt het mogelijk om nummers uit het eerste deel uit te wisselen met elkaar. De game staat voor dit najaar in de planning.

Spore Creatures
Vervolgens wordt Spore Creatures voor de NDS getoond. Spore zal goed gebruik maken van de functies van de NDS. Door het touchscreen wordt het voor spelers gemakkelijk om met de stylus hun eigen wezens te creëren. Deze wezens kunnen vervolgens ook weer gedeeld worden met andere vrienden.

Pokemon Ranger: Shadows of Almia
Dat Pokémon een verkoophit is, was eerder al te lezen. Daarom brengt Nintendo op 10 november Pokemon Ranger: Shadows of Almia in Amerika uit. Dit deel is de opvolger van het eerste Pokemon Ranger-game dat twee jaar geleden werd uitgebracht.

GTA: Chinatown Wars
Als klap op de vuurpijl werd tot slot GTA: Chinatown Wars, exclusief voor de Nintendo DS aangekondigd. Veel informatie of beeldmateriaal is er niet onthuld, maar Dunaway liet weten dat de game zich in het moderne Liberty City zal afspelen en dezelfde gameplay zal bevatten als de voorgaande GTA-spellen.

E3: Nintendo-persconferentie

Wii MotionPlus in werking

Zoals gisteren al werd aangekondigd, zal Nintendo weer informatie loslaten over de Wii MotionPlus-accessoire. Reggie betreedt het podium en geeft met zijn collega’s een demonstratie ervan.

E3: Nintendo-persconferentie


Wii Sports Resort
Als eerst werd Wii Sports Resort aangekondigd. In dit tweede deel van Wii Sports staat strandspellen als centraal thema. De game zal samen met de Wii MotionPlus gebundeld worden verkocht.

Cammy Dunaway geeft als eerste een demonstratie van een frisbee-game. Er werd getoond hoe elke beweging die ze maakte met ook exact in beeld werd gebracht. Daarna gaf Reggie een demonstratie van een Wave Race-game. Deze werd zowel met de Wiimote als de Nunchuck bestuurd. Tot slot werd er nog een demonstratie gegeven van een zwaardvecht-game. Zoals al eerder werd aangegeven worden ook hier de bewegingen exact in beeld gebracht.

E3: Nintendo-persconferentie

Na de demonstraties liet Regie weten dat verschillende ontwikkelaars al bezig zijn met het bedenken van ideeën om de 1:1 motion-besturing in hun games te verwerken. Wii Sports Resort zal in de lente van 2009 uit moeten komen.

En tot slot…

Een onbekend persoon wordt in beeld gebracht. Met behulp van de Wiimote, Nunchuck en Balance Board speelt hij zogenaamd op een drumstel. Vervolgens wordt Shigeru Miyamoto het podium opgeroepen.

Wii Music
De bedenker van Mario en Zelda betreedt het podium met een Wiimote in zijn handen. Hij imiteert daarmee een saxofonist. Na zijn korte voorstelling kondigt hij Wii Music aan. Wii Music zal een heel andere muziek-game gaan worden dan de huidige games. Het geeft spelers die geen muziek kunnen maken toch de mogelijkheid om het plezier te kunnen ervaren van hoe het is om een muziekinstrument te bespelen. Het enige wat je moet doen is de Wii-controller in handen nemen en daarmee bewegingen nadoen alsof je het instrument echt aan het bespelen bent. De Wii pikt de bewegingen op en improviseert vervolgens een eigen muzieknoot ervan.

In totaal zal Wii Music over 50 verschillende instrumenten bevatten waaronder een piano, viool, gitaar en een drumstel. Ook zal de game over verschillende nummers bevatten van klassieke Nintendo-games zoals F-Zero. Wii Music zal eind dit jaar verkrijgbaar moeten zijn. Als afsluiting werd er een optreden gegeven met verschillende mensen van Nintendo.

E3: Nintendo-persconferentie


Afsluiting
Reggie Fils-Aime en Cammy Dunaway betreden samen het podium en geven een korte samenvatting van alles waarmee de E3-persconferentie van Nintendo tot een einde wordt gebracht. Hoewel sommige aankondigingen interessant zijn, zullen velen toch nog teleurgesteld zijn doordat de echte verrassingen uit zijn gebleven.

Meer beeldmateriaal volgt nog

Bron:Techzine Redactie