1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dat Australië bekend stond vanwege strenge regels waar videospellen aan moeten voldoen waren diverse gameontwikkelaars al achter. Ook Bethesda Games, de maker van Fallout 3, moest een aangepaste versie insturen omdat het spel in eerste instantie verkeerde elementen zou bevatten.

De OFLC (Office of Film and Literature Classification) in Australië heeft eindelijk een goedkeuring gegeven aan het spel. Fallout 3 krijgt hierdoor de MA 15+-rating. Dit is de hoogste rating die maar uitgegeven kan worden en wordt alleen uitgedeeld aan spellen met veel geweld, referenties naar drugsgebruik en heftig taalgebruik.

Deze goedkeuring zal onder andere inhouden dat het spel definitief in Australië te koop zal zijn, diverse retailers denken dat het spel half oktober in de schappen zal liggen.

Gamesite Gamespot nam contact op met de distributeur van Fallout 3 in Australië maar deze wilde geen commentaar geven op de vraag welke wijzigingen het spel zal hebben ten opzichte van uitgaves in andere landen. Het OLFC wilde alleen mededelen dat het spel zodanig was aangepast dat het nu wel in aanmerking kwam voor classificatie, zonder details weg te geven.