1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo is voor de tweede maal in korte tijd aangeklaagd wegens inbreuk op patentrechten. Ditmaal wordt de Japanse game-ontwikkelaar aangeklaagd door een elektronicalab uit Maryland. Het bedrijf claimt dat Nintendo zonder toestemming hun motion-sensingtechniek gebruikt voor de Wii.

Nadat drie maanden geleden Nintendo de rechtszaak met Anascape verloor, en uiteindelijk een schadevergoeding van 21 miljoen dollar moest betalen, wordt het Japanse gamebedrijf opnieuw voor de rechter gesleept. Het bedrijf Hillcrest Laboratories Inc. beweert namelijk dat de motion-sensingtechniek die op de Wii wordt toegepast een uitvinding van hem is.

Hillcrest heeft tevens een klacht ingediend bij de U.S. International Trade Commission en eist dat de import van de Wii-consoles en controllers uit Japan per direct gestopt wordt. Wanneer Nintendo inderdaad een inbreuk op de patenten van Hillcrest heeft gemaakt, beschikt de ITC over de autoriteit om de handel van de Wii te blokkeren. Maar voor dat het zover is, zal de ITC nog een onderzoek rond deze zaak moeten starten, en een dergelijke proces zou tot 15 maanden kunnen gaan duren.

Nintendo zou volgens Hillcrest in totaal vier patenten hebben geschonden. Drie van de vier zijn van toepassing op de motion-sensingcontroller, en de andere gaat over de interfacesoftware die de Wii gebruikt voor contact met de televisie.

Woordvoerder van Nintendo Yasuhiro Minagawa, heeft laten weten dat het Japanse bedrijf nog niets over een eventuele rechtszaak heeft gehoord en kon dus nog niets melden over de aanklacht.