Nintendo heeft besloten om de veroordeling in de door Philips aangespannen rechtszaak aan te vechten. De rechter had besloten dat Nintendo met de Wii en Wii U inbreuk maakt op patenten van Philips.

Een Britse rechter was van mening dat Nintendo inbreuk maakt op patenten waarin Philips omschrijft hoe een spel reageert op bewegingen die een speler met zijn of haar lijf maakt. Philips spande de zaak aan en werd dus in het gelijk gesteld. Soortgelijke rechtszaken lopen ook in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. In de VS eist Philips zelfs een verkoopverbod voor de Nintendo Wii en Wii U.

Er is Nintendo zodoende wel wat aan gelegen om een positief resultaat te boeken in de rechtszaal. Aangezien dat in eerste instantie niet is gelukt, gaat Nintendo in een hoger beroep opnieuw proberen onder een veroordeling uit te komen. Ondertussen wil de Japanse fabrikant ervoor zorgen dat de spelcomputers gewoon beschikbaar blijven.

Philips heeft naar eigen zeggen sinds 2011 geprobeerd om een regeling met Nintendo te treffen, maar kreeg nul op het rekest. Daarom werd in 2012 een rechtszaak aangespannen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Een Franse rechtszaak volgde in 2013, een Amerikaanse zaak werd vorige maand ingediend. Het is onduidelijk wat voor vergoeding Philips in gedachten heeft.