min

Tags in dit artikel

, ,

In een interview met de site Gameindustry heeft Michael Capps, de president van gameontwikkelaar Epic Games, aangegeven dat hij gelooft dat Microsoft met zijn Xbox 360-console het gevecht in de online arena gaat winnen.

De reden die Capps hiervoor geeft is dat Microsoft nieuwe dingen blijft toevoegen. Daarom kijkt hij ook zeker uit naar de komende lancering van de nieuwe Xbox Live Experience, op 19 november.

"Het is jammer, want we wilden het echt, wat ook logisch is gezien we als first party nauw samenwerken met het technische team. Maar zij waren pas klaar toen wij het grootste deel van de core features al hadden vastgepind, dus we konden niet veel doen", aldus Capps.

Capps vind het ook fantastisch dat je gelijk naar het nieuwe dashboard gaat, ook al zullen sommige gamers dat niet met hem eens zijn. In plaats van te booten naar je favoriete game, zie je de nieuwe dingen die binnen de community aanwezig zijn.

Toch zou Capps wel graag zien dat het zakelijke model van het Xbox Live Arcade beter uitgewerkt gaat worden. "We hebben onlangs een bedrijf overgenomen die games voor XBLA maakt, de makers van Undertow. Dit spel is uitgeroepen tot beste spel op XBLA, maar financieel was het niet echt een succes," aldus Capps.

"Volgens mij zou dit spel het goed doen als het in een echte winkel verkocht zou zijn. Helaas hebben ze voor deze manier gekozen en dat heeft het financieel niet goed gedaan."