1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Uit een nieuwe policy blijkt dat Microsoft zeer strikte regels heeft met betrekking tot het uitbrengen van games op de Xbox 360 en Xbox Live Arcade. Zo gaat Microsoft game-ontwikkelaars harden aanpakken die ervoor kiezen hun games eerder uit te brengen op Sony’s platformen dan op die van Microsoft. Een medewerker van Sony heeft hier inmiddels met duidelijke taal op gereageerd.


Uit de nieuwe regels van Microsoft blijkt dat het bedrijf games niet uit hoeft te brengen als deze eerst op de PS3 of het Playstation Network uitkomen. Daarnaast wil Microsoft dat multi-platform games allemaal dezelfde content hebben. Als games voor de PS3 exclusieve content hebben tegenover de andere platforms, kan Microsoft dus weigeren de game uit te geven.


Rob Dyer, senior vice president of Public Relations van Sony computer Entertainment America probeert om game uitgevers in opstand te laten komen tegen het beleid van Microsoft. Daarnaast zegt hij: "Uitgevers worden door Microsoft vervloekt omdat ze iets doen waardoor een game voor de consument beter te ervaren is op ons systeem, als dat het op hun systeem ervaren zou kunnen worden."

Microsoft probeert op deze manier exclusieve content voor de Playstation te voorkomen. Toch doet Microsoft dit niet bij alle games. Zo had Mortal Kombat op de Playstation een exclusief karakter en op de Xbox niet. Toch is de game toen uitgebracht op de Xbox 360.