1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Alle boeken die sinds eind jaren zestig in Nederland zijn verschenen, zijn beschikbaar via ISBN-nummer op een centrale website nu. De stichting Auteursdomein heeft hier werk van gemaakt.

De stichting drong al enige tijd aan op het beschikbaar maken van de database digitaal. Het Centraal Boekhuis heeft haar database nu opengesteld, waardoor bijna alle boeken in de database zitten. Het Centraal Boekhuis is namelijk de grootste distributeur van boeken in Nederland.

"Het scheppend werk van schrijvers en dichters is eindelijk vindbaar op een centrale plaats die voor iedereen vrij toegankelijk is", aldus een woordvoerster van de stichting. Op de website ISBNbank.nl kan iedereen een boek zoeken, zoeken kan op onderwerp, auteur, ISBN-nummer en uitgever.

Volgens de stichting was er de afgelopen tijd geen behoefte aan een dergelijke database, dit kwam door Bol.Com. Aangezien Bol.Com een grote collectie boeken heeft kan men ook hier zoeken naar een boek. De stichting Auteursdomein drong er lang op aan bij het Centraal Boekhuis de ISBN-registraties zichtbaar te maken voor de consument. De ISBN-databank wordt beheert door het Centraal Boekhuis.