1 min

Tags in dit artikel

, ,

Inmiddels heeft een Duitser de drie miljoenste .EU-domein geregisteerd. Dit is 2,5 jaar na de start van het .EU-toplevel-domein. Hiermee is het domein het op negen na populairste domein ter wereld.

Viviane Reding, EU-commissaris voor Informatiemaatschappij en media, reageert positief op de bekendmaking dat het drie miljoenste EU-domein geregistreerd is. Reding ziet dit als een bewijs dat het MKB ook een .EU-domein beschouwen als hun bedrijfsidentiteit.

In vergelijking met het .NL-domein doet het .EU-domein het beter. Het Nederlandse domein heeft pas deze zomer de grens van drie miljoen doorbroken, het allereerste domein dat geregistreerd was in Nederland was CWI.nl, welke nog steeds actief is.

Er zijn in totaal 250 land-domeinen, het Nederlandse domein doet het in vergelijking niet slecht. In Europa staat echter .DE nog voor wat betreft aantallen. Ook .CN heeft op dit moment meer geregistreerde domeinen.

De .EU-domeinen worden geregistreerd in Europese landen met een relatief grote bevolking. Ook de internetpenetratie van het land heeft te maken met het aantal. Duitsland blijft onbetwist koploper met dertig procent van alle .EU-domeinen. Nederland staat tweede met veertien procent.