Sitecom heeft een nieuw set routers ontwikkeld, die zich van de concurrentie onderscheiden door de afmetingen. De routers passen namelijk in een handpalm en zijn hiermee de kleinste ‘N’-routers in de wereld.

De nieuwe routers zijn in drie verschillende versies verkrijgbaar, de X1, X2 en X3. Hiermee duidt Sitecom het aantal Internal High Performance antennes aan. Hoe hoger dit aantal, des te sneller en stabieler de verbinding is. Voor elk model is overigens ook een bijbehorende Wi-Fi-adapter ontwikkeld waarmee de snelheid daadwerkelijk behaald kan worden. Dit komt omdat deze twee apparaten op elkaar afgestemd zijn, zo claimt Sitecom.

De nieuwe routers meten 11,8 cm x 12,5 cm x 3,0 cm, waarmee ze dus kleiner zijn dan welke router ook. De routers zijn voorzien van een milieuvriendelijke behuizing en leverbaar in chocoladebruin of crème. De routers zijn verder voorzien van een WPS-knop, waarmee in een keer een beveiligde verbinding gemaakt kan worden. Standaard zijn de routers al voorzien van een WPA2-beveiliging.

De 150N Wireless Router X1 heeft een overdrachtssnelheid tot 150 Mbps. De WL-341 Wireless Router 300N X2 en de WL-342 Wireless Router 300N X3 zijn voorzien van de laatste netwerktechnologie 802.11n draft 2.0, zodat deze modellen 200 Mbps kunnen halen. Wat de laatste versie, ofwel de X3, beter maakt dan de X2 of de X1 is het betere bereik. Volgens Sitecom zorgt de X3 voor veel minder ‘dead-points’ binnenshuis.

De routers zijn inmiddels op de markt en worden standaard geleverd met tien jaar garantie. De prijs varieert tussen de 25 en 80 euro.