1 min

Tags in dit artikel

, ,

Steeds meer ouderen beginnen de weg naar het wereldwijde web te vinden. Bij de senioren is de meeste groei te zien als het gaat om de hoeveelheid tijd die ze besteden op het internet.

Dit blijkt uit een onderzoek van Stir. In vergelijking met vorig jaar maakt nu 6,8 procent meer senioren gebruik van het internet. In totaal maakt nu 68 procent van de senioren gebruik van het wereldwijde web. Ook de hoeveelheid tijd die ze op internet besteden is gegroeid. Vorig jaar was dat nog 3 uur per week, dit is nu gestegen naar 3,5 uur.

Dit is fors minder dan de tijd die een gemiddelde Nederlander, van dertien jaar of ouder, op het internet te vinden is. Indien alleen gekeken wordt naar de gebruikers met een internetaansluiting, dan zit de gemiddelde Nederlander zo’n 8,4 uur per week achter de computer. Indien ook mensen zonder internetaansluiting mee worden geteld dan daalt het gemiddelde naar 6,9 uur per week.

Internet is vooral populair onder Nederlanders die tussen de 13 en 34 jaar oud zijn. Die zijn gemiddeld zo’n 10,6 uur per week online. In deze doelgroep beschikt 99 procent over een internetaansluiting.