2min

Tags in dit artikel

, , ,

Steeds meer 50-plussers vinden hun weg naar het wereldwijde web. Per week zijn deze mensen zo’n 3,2 uur op het internet te vinden. Het gaat om 8,5 procent meer mensen dan een half jaar geleden.

In totaal zijn zo’n 64 procent van de ouderen online te vinden. Ook zijn 16 procent langer online dan een jaar geleden. Deze groei zorgt er ook voor dat de gemiddelde surftijd per dag van alle Nederlanders van 13 jaar of ouder is gestegen. Gemiddeld brengt een Nederlander nu zo’n 1,2 uur per dag door op het internet, dat is een stijging van 1,3 procent ten opzichte van een half jaar geleden.

Dit blijkt uit een onderzoek van GfK dat uitgevoerd is in opdracht van Stir, Stichting Internetreclame. Volgens Stir is nu 83 procent van de Nederlandse bevolking op het net te vinden. Van de mensen tussen de 13 en 24 jaar is zelfs 100 procent online. Deze bevolkingsgroep is dan ook gemiddeld elf uur per week, per persoon, online te vinden. Gemiddeld zijn de Nederlanders 8,5 uur per week online.

Op de werkvloer is er weinig verandert wat betreft het internetgebruik. Net als een half jaar geleden heeft zo’n zestig procent geen toegang tot het internet op het werk. 38 procent heeft wel toegang tot het net op de werkvloer.

Stir houdt elk half jaar hetzelfde onderzoek om zo een trend te kunnen ontdekken in het surfgedrag van de Nederlandse bevolking. Dit wordt onder andere gebruikt door adverteerders voor hun reclamecampagnes.