2min

Tags in dit artikel

, , ,

Konami gaat de eerste Silent Hill opnieuw uitbrengen op de Wii, maar de game zal niet hetzelfde zijn als het origineel. Zo zul je in de Wii-versie niet hoeven vechten. De game gaat Shattered Memories heten en de eerste details zijn inmiddels vrijgegeven.

Producer Tomm Hulett verklaarde aan Nintendo Power magazine: "Dit is een herbeleving van de eerste Silent Hill, maar geen remake of een port. Dat is een behoorlijk verschil, het voelt echt als een nieuwe game." De game focust zich nog steeds op Harry Mason die op zoek is naar zijn verloren dochter. Maar volgens Hulett zijn de vertrouwde elementen allemaal verdraaid om de speler te verrassen. Een van de grootste en opvallendste veranderingen is dat de game zich ontvouwt op basis van de antwoorden die je als speler geeft in het spel. Ook de Wiimote gaat een grote rol spelen.

"Fans van het eerste uur zullen opgelucht zijn als ze merken dat er een weg is door elke gesloten deur. Je zult dus niet meer honderden deuren moeten nalopen om tot de ontdekking te komen dat 90 procent ervan permanent gesloten is", aldus Hulett. Spelers zullen Harry voortbewegen door het gebruik van de control stick en het richten van de fakkel gaat door het zwaaien met de Wiimote. Als Harry dan iets ontdekt wat interessant is zal hij dat met spraak toelichten.

Konami voegt toe dat er geen laadtijden in de game zullen zitten. Ook zijn er zoals gezegd geen gevechten, als je een vijand tegenkomt zul je gaan vluchten. Tijdens de vlucht kun je met de z-knop deuren opentrappen, over hekjes springen en door ruiten springen. Er is nog geen releasedatum of ontwikkelaar bekend, er gaan echter geruchten dat de Britse ontwikkelaar Climax aan de game werkt.