min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD heeft onlangs zijn Radeon HD 4770 gelanceerd. Sapphire, de onderneming die altijd een exclusieve partner van ATI is geweest, voegt de nieuwe grafische kaart ook toe aan zijn assortiment.

Het ziet er naar uit dat Sapphire zich iets wil onderscheiden van de rest van de producenten. De grafische kaart beschikt namelijk over een heatsink die bedrukt is met het Sapphire-logo. Deze heatsink zal waarschijnlijk het VRM-gedeelte van de kaart van zijn warmte ontdoen.

Zoals alle andere Radeon HD 4770-kaarten is deze grafische kaart gebaseerd op de RV740-core. Deze core is gebaseerd op een procedé van 40nm en daarmee is deze procedé kleiner dan die van de Radeon HD 48xx-kaarten. Deze zijn namelijk nog gebaseerd op een procedé van 55nm. Dit geldt ook voor de onlangs gelanceerde Radeon HD 4890.

De core van de Radeon HD 4770 van Sapphire is actief op een kloksnelheid van 750MHz. Het 512 MB GDDR5-geheugen doet dienst op een kloksnelheid van 3200MHz.

De prijs van deze grafische kaart varieert per webshop. De grafische kaart is in veel gevallen voor een prijs van ongeveer 90 euro beschikbaar.