2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gisteren werden er details bekendgemaakt over de Sapphire Radeon HD 4850 X2 en het lijkt dat er vaart wordt gemaakt met deze kaart. De kaart is nu opgedoken in het assortiment van verscheidene Europese winkels.

Zoals al bekend was beschikt dit model van Sapphire over 2GB GDDR3-geheugen. De kloksnelheid van de core draait op 625MHz en het geheugen doet het benodigde werk op een snelheid van 993MHz. Dezelfde snelheden worden ook gebruikt bij een normale variant van de Radeon HD 4850. Sapphire maakt niet gebruik van het reference design, want zo beschikt de kaart over andere koeling (met twee fans) waar gisteren over werd bericht.

Ieder voordeel heeft ook zijn nadeel en dat is het feit dat de prijs van de Sapphire Radeon HD 4850 X2 momenteel tussen de 378 euro en 415 euro ligt. Dat zijn in principe de prijsniveaus van een Radeon HD 4870 X2. Hier moet echter wel een kanttekening bij worden gemaakt. Dit zijn de prijzen tijdens de lancering en het aanbod is op het moment nog erg klein, waardoor de prijs economisch gezien hoger ligt. Wanneer de kaart vaker geproduceerd wordt zal de prijs wellicht ook gaan afnemen. Men verwacht dat de Sapphire HD Radeon dan voor een bedrag van ongeveer 300 euro beschikbaar is.

Het is de bedoeling dat de kaart op vijf november in de verkoop gaat.

De Sapphire Radeon HD 4850 X2 + bijgeleverde verpakking:

Bovenaanzicht Sapphire Radeon HD 4850 X2