min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nog geen week na de lancering van ATI’s nieuwe prijsvechter, de ATI HD 4770, lijkt het erop dat de prijzen in de VS rap onder de negentig dollar zullen zakken. Een antwoord van Nvidia is vooralsnog ver te zoeken.

Om nog meer druk op Nvidia te zetten heeft ATI besloten de prijs met tien dollar te laten zakken. De korting resulteert dan in een prijs van slechts negentig dollar. Vooralsnog is de korting alleen achteraf te verkrijgen via een ‘cash-back’-actie. De prijsdaling geldt voor de merken Sapphire, HIS en PowerColor en misschien later ook andere fabrikanten. Het zal niet lang duren of ook de prijzen in Europa en overige landen zullen gaan dalen.


Met de prijsdaling is het gat tussen de GTS250 en de HD 4770 nog groter geworden. De grootste concurrent van de HD 4770, de Nvidia 9800GT is duidelijk verslagen als het gaat om prijs en prestatie.

Het enige dat nog roet in het eten kan gooien, zijn eventuele voorraadtekorten bij de leveranciers en ATI zelf. ATI zegt zelf nog genoeg kaarten in voorraad te hebben. Nvidia claimde eerder dat het 40nm-procedé weleens voor vele slechte yields en voorraadtekorten kon gaan zorgen, maar dit lijkt tot nu toe niet het geval te zijn.