1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het lijkt er alle schijn van te hebben dat ATI haar prijzen gaat verlagen als antwoord op de onlangs uitgebrachte GTX 460 van Nvidia. De HD5830 is als eerste aan de beurt gezien dit de directe concurrent is van de GTX 460.

Hoewel er nog geen officiële persberichten of verklaringen zijn afgegeven is het duidelijk dat de prijzen aan het dalen zijn. Om de huidige voorsprong binnen de GPU-markt te behouden verlaagd ATI in eerste instantie alleen de HD5830. Het vermoeden is dat de overige HD5xxx modellen zullen volgen. De prijsverlaging volgt nadat duidelijk is geworden dat Nvidia’s nieuwste Fermi-kaart tot vijftien procent sneller is dan de HD5830 terwijl die kaart duurder is.

"Adviesprijs voor een HD5830 gaat naar $199."

10- tot 20-procent
Eén van de grotere internationaal verkopende hardware shops, Newegg, heeft op de meeste HD5830 kaarten zo’n tien tot twintig dollar naar beneden afgeprijsd (afhankelijk van het merk is dat zo’n 10- tot 20-procent). Helaas voor de eurolanden zit zo’n dergelijke daling er niet in door de zwakke positie van de euro de laatste tijd op de internationale geldmarkten. Het lijkt erop dat wij slechts een daling krijgen van om en rond de vijf procent zodat de ATI-kaart op hetzelfde prijs niveau terecht komt als de Nvidia-kaarten.