2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Verwacht wordt dat Microsoft volgende week op een technologische conferentie in Carlsbad zijn nieuwe zoekmachine Kumo voor het eerst gaat tonen. Microsoft is nog niet klaar met Google en gaat dus opnieuw de strijd aan, Techzine meldde al eerder dat Microsoft bezig was met Kumo.

Google is veruit in alle landen de marktleider op het gebied van het aantal zoekopdrachten. In sommige landen is Google wel een stuk minder populair dan in Nederland, in die landen spelen Yahoo en Microsoft vaak ook nog wel een rol van betekenis maar Google blijft de absolute winnaar.

Verwacht wordt nu dat Microsoft volgende week Kumo voor het eerst gaat tonen en dat Kumo dan ook snel gelanceerd zal worden. Ze hebben in het verleden al diverse versies gelanceerd zonder groot succes. Ook zou Microsoft een enorme reclame campagne op de planning hebben staan voor de nieuwe zoekmachine. Dus wie weet kumonen we binnenkort in plaats van googlen.

Eerste screenshot van Kumo (clickable)

De zoekmachine is hierboven te zien en als je erop klikt zie je een veel langere versie van de zoekmachine. De zoekmachine zou de afgelopen weken flink zijn getest door medewerkers van Microsoft. Of Kumo dan ook de Live search gaat vervangen ligt wel voor de hand maar zeker is het nog niet. Kumo.com en vele andere extensies waaronder Kumo.nl en Kumo.be zijn in het bezit van Microsoft dus Kumo is waarschijnlijk niet alleen een codenaam.

Voorlopig moeten we nog even afwachten hoe het precies uit pakt en in welke vorm want Microsoft wilde nog niet reageren op het nieuws, zo stelde het bedrijf uit Redmond.