2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Electronic Entertainment Expo, dit jaar weer in oude vorm, is volgens organisator The Entertainment Software Association (ESA) succesvol verlopen. De organisatie heeft daarom ook direct aangekondigd op welke datum de E3 in 2010 gaat plaatsvinden.

Volgens de ESA hebben dit jaar meer dan 41.000 bezoekers uit 78 landen de driedaagse show bezocht. In totaal toonden 216 bedrijven hun producten op de beursvloer, waaronder natuurlijk alle grote game-uitgevers en consolebouwers. "We zijn blij dat de E3 dit jaar zo succesvol was voor onze leden en standhouders, als we kijken naar verkopen, zakelijke ontwikkeling en marketing. We kijken ernaar uit om op dit succes voort te bouwen in 2010", aldus Michael Gallagher, president en CEO van de ESA.

De beslissing om de show weer in oude vorm te houden heeft de ESA dus geen windeieren gelegd. Na 2006 liep de populariteit van de show snel terug, nadat de ESA had besloten om de show op te delen in twee aparte evenementen, te weten een media and business summit voor zakelijke klanten en de media en een consumentenevenement genaamd ‘E for All’. Beide evenementen hadden te kampen met tegenvallende bezoekers, media-aandacht en deelname van bedrijven. Het succes van de editie van dit jaar is ook de bedrijven zelf niet ontgaan.

"De E3 Expo is weer terug als het belangrijkste jaarlijkse evenement voor de wereldwijde gamesindustrie", aldus Graham Hopper van Disney Interactive Studios. Ook Electronic Arts CEO John Riccitiello is van mening data de E3 van dit jaar de vitaliteit, innovatie en wereldwijde aanwezigheid van een snelgroeiende industrie reflecteerde. Volgend jaar zal het LA Convention Center wederom het toneel voor de E3 zijn, om precies te zijn van 15 tot 17 juni.

Tijdens de E3 waren de ogen het meest gericht op de persconferenties van Microsoft, Sony en Nintendo. Een uitgebreid verslag van deze persconferenties kun je via onderstaande links bekijken.