2min

Tags in dit artikel

, , ,

Enkele dagen geleden kon je op Techzine al geruchten lezen over het stoppen van de E3 beurs. Nu werd bekend gemaakt dat de E3 verder gaat,maar op een veel kleinere schaal, zo melde Doug Lowenstein president van Entertainment Software Association (ESA). Hij zei dat de E3 een aantal “major tweaks” zal ondergaan, zo zal de naam veranderen, de grootte van het evenement en de datum.

De vernieuwde E3 zal E3 Media Festival gaan heten en alleen toegankelijk zijn voor pers van bepaalde media. Daardoor gaat het bezoekersaantal waarschijnlijk aanzienlijk omlaag, zo waren er op de E3 van dit jaar nog 60.000 bezoekers, dit aantal zal volgend jaar waarschijnlijk rond de 5000 liggen.

Ook de datum verandert in plaats van mei zal de volgende E3 in juni plaats vinden, dit geeft de uitgevers meer tijd om hun spelen die rond kerstmis uit komen af te maken. Het evenement zal waarschijnlijk voortaan in twee hotels worden gehouden.

Volgend jaar zal het dus allemaal veel kaler zijn, zonder booth babes, zonder enorme stands en niet te vergeten de hype om het evenement zal veel minder zijn. Door de inkrimping van de E3 zijn de Leipzig Games Convention en de Tokyo Gameshow nu de grootste game evenementen ter wereld.

Met dank aan Roberttt van PSPweb.nl voor het schrijven van dit bericht!


Nintendo UK PR manager Rob Saunders bevestigde exclusief aan Gamesindustry.biz aanwezig te zullen zijn op E3 Media Festival 2007. Dit is al zeker goed nieuws aangezien Nintendo toch 1 van de 3 grote game giganten is. De andere 2, Sony en Microsoft, hebben nog niets kunnen bevestigen. Microsoft wist wel te vertellen dat het de hervorming van de E3 een goede zet vindt, maar dat ze voorlopig nog niet kunnen zeggen of het bedrijf al dan niet aanwezig zal zijn in 2007.