1 min

Het einde is nabij. Microsoft bevestigt dat Edge vanaf januari 2023 niet meer wordt ondersteund voor Windows 7 en 8. Beveiligingsupdates voor de besturingssystemen lopen in dezelfde maand af.

Naast Windows 7, 8 en Edge brengt Microsoft een einde aan Microsoft Edge Webview2. De technologie gebruikt de rendering engine van Edge om webpagina’s in third-party apps in te sluiten.

De end-of-support datum komt overeen met het einde van Windows 7 en 8 op 10 januari. Vanaf de release van Chrome v110 worden de besturingssystemen niet meer door Google ondersteund.

De onderliggende Chromium-engine van Edge en Chrome is open source. Microsoft zou de browser in theorie voor oudere Windows-versies kunnen blijven ondersteunen, maar de techgigant gebruikt de stopzet van Google om het einde van Edge te rechtvaardigen.

Microsoft Edge leeft voort

Werk je nog steeds met Windows 7, dan heb je mogelijk gemerkt dat het besturingssysteem geen beveiligingsupdates meer krijgt. De meeste gebruikers melden dat de meest recente beveiligingsupdates in 2021 binnenkwamen, ongeveer tien jaar na de lancering van Windows 7.

Vanwege de zakelijke populariteit van Windows 7 besloot Microsoft jaren geleden om de software drie jaar langer te ondersteunen voor betalende klanten. Ook deze updates worden stopgezet. De techgigant beidt een vergelijkbaar supportprogramma aan voor Windows 8. Het minder populaire besturingssysteem is inmiddels een decennium oud.

Edge blijft beschikbaar op Windows 11 en latere releases van Windows 10, evenals ondersteunde versies van Android, iOS, Linux en macOS.

Tip: ‘Microsoft denkt aan mobiele super app’