‘Microsoft denkt aan mobiele super app’

‘Microsoft denkt aan mobiele super app’

Microsoft zou overwegen een mobiele ‘super app’ te ontwikkelen. De app belooft gebruikers verschillende diensten in een enkele mobiele omgeving te bieden.

Dat schrijft The Information op basis van anonieme bronnen. De super app kan bijvoorbeeld beschikken over functies voor online winkelen, messaging, het vinden van nieuwsberichten en zoekopdrachten.

Reden voor het ontwikkelen van de super app zou zijn dat Microsoft een groter marktaandeel op de mobiele zoekmarkt wil. Op dit moment domineren Google en Apple het marktsegment.

Een andere reden voor het ontwikkelen van een super app kan zijn dat de techgigant de lucratieve advertentie-inkomsten een boost wil geven. Ook zou de eigen zoekmachine Bing Search op deze manier meer aandacht bij het publiek kunnen krijgen. Verder wil Microsoft meer gebruikers van Microsoft Teams en andere mobiele diensten verleiden de eigen zoekdiensten te gebruiken.

Microsoft zelf reageert niet op de geruchten, maar het is bekend dat CEO Satya Nadella meer integratie wil tussen de Bing-zoekmachine en diensten als Microsoft Teams en Outlook.

Volgens The Information is het onduidelijk of Microsoft daadwerkelijk met de super app komt.

Super apps in Azië

Zogenoemde super apps bestaan al in Azië, waar bedrijven als Tencent, WeChat en Grab verschillende mobiele diensten met elkaar integreren in een enkele mobiele app. Deze mobiele super apps wordt gebruikt voor onder meer social media, messaging, betaaldiensten en online winkelen.

Ook Elon Musk zou zijn zinnen hebben gezet op het ontwikkelen van een dergelijke killer app, waarvoor het recent door hem overgenomen Twitter de basis moet vormen.

Tip: Duitse toezichthouders: ‘Microsoft 365 overtreedt GDPR’