2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Infinity Wards Community- en communicatiemanager Robert Bowling heeft in een interview met de website Videogamer laten weten dat de co-op-mode beperkt zal worden tot twee spelers en nogmaals bevestigd dat de campagne niet in co-op gespeeld kan worden.

Eerder werd al bekend dat Modern Warfare 2 geen co-op modus voor de campagne zal bevatten, dit in tegenstelling tot Call of Duty: World at War dat de mogelijkheid bood om met maximaal vier spelers de campagne te doorlopen. Dat de co-op-mode in Modern Warfare niet in de campagne aanwezig is, komt volgens Bowling omdat Infinity Ward het verhaal van de campagne niet wil verpesten door er geforceerd een co-op aan toe te voegen.


"Wij willen met de campagne een zeer specifieke ervaring leveren. De momenten waarop een co-op-mode wel zou werken bieden we apart aan in de aparte Special Ops-mode. In de campagne draait het allemaal om het juiste tempo en soms wordt dat tempo verstoord door een co-op-modus", aldus Bowling.

Bowling liet verder weten dat Special Ops zo ontwikkeld wordt dat de missies telkens weer opnieuw te spelen zijn. Verder maakte hij duidelijk dat de missies in Special Ops getimed zullen worden, zodat het voor iedereen een uitdaging wordt om met een vriend een zo snel mogelijke tijd neer te zetten, het liefst op het hoogste veteran-niveau.

Op de vraag waarom de Special Ops beperkt zal worden tot twee spelers had Bowling een eenvoudig antwoord: "Twee spelers lijkt het magische getal te zijn voor co-op. We hebben het getest en het bleek dat het met twee spelers leuk en intens bleef, zonder dat het een drukke bedoening werd."

Meer informatie over deze game kun je vinden in ons Modern Warfare 2-topic op ons forum.