In Japan komt er dit najaar een ‘femtocel’ beschikbaar. Dit basisstation biedt echter een opmerkelijk feature aan. Het apparaat kan detecteren wanneer kinderen thuiskomen en dan een mailtje sturen naar de ouders.

Een ‘femtocel’ is een apparaat, feitelijk een zendmast, waarmee men een verbinding kan leggen met een provider. Veel providers hebben binnenshuis een waardeloze ontvangst en men klaagt steen en been over de ontvangsten binnenhuis. Wat opgelost wordt met een zogenaamde ‘femtocel’ die het bereik van de provider kleinschalig kan verlengen, op die manier is er binnenshuis ook een ‘fatsoenlijke’ verbinding.

In Japan komt er nu echter een opmerkelijkere zendmast uit. Deze biedt namelijk de mogelijkheid om een e-mailtje te versturen zodra er iemand thuiskomt die geregistreerd staat in het apparaat. Bijvoorbeeld kunnen ouders de mobieltjes van hun kinderen erinzetten, wanneer deze mobieltjes dan herkent worden, wordt er een e-mailtje verstuurd naar de ouders. Hiermee kan je dus weer wat extra controle plaatsen op je kind.

Vanaf komend najaar moet het apparaat op de Japanse markt te vinden zijn. Dit product wordt geleverd door NTT Docomo, een grote Japanse telecomprovider. De prijs is, evenals de specifieke release-date, onbekend.