Vodafone klanten die problemen hebben met de 3G-dekking in huis of in het bedrijf kunnen een Femtocel aanschaffen waarmee een eigen netwerkpunt kan worden gecreëerd en je altijd goede dekking hebt op het Vodafone netwerk. Vanaf 3 september kunne particulieren zo’n Femtocel aanschaffen, zakelijke klanten kunnen dit al sinds oktober vorig jaar.

Door een Femtocel aan te schaffen kan je in je huis of bedrijf een soort mini netwerkmast creëren waarmee Vodafone klanten kunnen verbinden en dus ook beter bereik hebben. Een Femtocel heeft een bereik van ongeveer 30 meter en kan maximaal 8 gebruikers tegelijk bedienen.

Vodafone biedt de Femtocel aan onder de naam SignaalPlus Plug & Play en gaat 85 euro kosten. De Femtocel dient aangesloten te worden op een vaste internet aansluiting. Via het internet wordt dan contact gelegd met Vodafone, waarna er kan worden verbonden met de Femtocel. Eigenaren van zo’n Femtocel kunnen instellen of deze privé is en welke 06-nummers er gebruik van mogen maken of dat het punt openbaar is, dan kunnen alle Vodafone-klanten er gebruik van maken.

Doordat de Femtocel gebruik maakt van de vaste internet verbinding is deze ongevoelige voor storingen in eventuele masten van Vodafone zelf. Hiermee kunnen bedrijven en particulieren die dekkings problemen hebben deze eenvoudig oplossen.