2min

Tags in dit artikel

, , ,

Enkele weken voor aanvang van september heeft Mac OS X 10.6 Snow Leopard, de puntjes op de i voor Leopard, naar verluidt de langverwachte Golden Master-status bereikt. Hiermee is het nieuwe Mac OS X-besturingssysteem klaar voor productie en zal ergens in september verkrijgbaar zijn.

Het nieuws is afkomstig van de Franse website Mac4Ever die dinsdag rond het middaguur al melding maakte van het feit dat de ontwikkeling van Snow Leopard voltooid zou zijn. Volgens deze website hebben meerdere ‘welingelichte’ bronnen tegenover de website bevestigd dat Snow Leopard af is. Ook nieuws- en geruchtensite MacRumors bevestigde dit gisteravond.

Op 25 juli stelde Apple de laatste build (10A421a) via Software-update beschikbaar aan ontwikkelaars. Deze build bevatte relatief weinig wijzigingen waardoor toen reeds de verwachting was dat het niet lang meer zou duren voor Apple klaar zou zijn met de ontwikkeling van Snow Leopard. De uiteindelijke build, de ‘Gold Master’, zou 10A432 geworden zijn.

Snow Leopard staat gepland voor september, maar wanneer precies is momenteel nog niet duidelijk. Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst, is de kans groot dat Snow Leopard eind september op een vrijdag verkrijgbaar zal zijn omdat vrijwel alle voorgaande Mac OS X-versies ook tegen het einde van de maand op een vrijdag beschikbaar kwamen.

Het nieuwe besturingssysteem zal verkrijgbaar zijn voor 29 euro. Voorwaarde is wel dat je reeds in het bezit moet zijn van Leopard. Bovendien is Snow Leopard alleen geschikt voor Macs met een Intel-processor. Klanten die op of na 8 juni 2009 een Mac zonder Snow Leopard gekocht hebben, kunnen via het Mac OS X Up-to-date programma Snow Leopard voor 8,95 euro verkrijgen.