De kans dat Mac OS X Snow Leopard al vanaf 28 augustus in de winkel ligt is gedurende afgelopen nacht steeds groter geworden. Aanvankelijk stelde Apple dat het nieuwe besturingssysteem vanaf september verkrijgbaar zou zijn, maar bronnen meldden afgelopen week al dat een release op 28 augustus zeer goed mogelijk zou kunnen zijn.

Rond een uur of tien kwam donderdagavond het bericht binnen van de website Macenstein, dat volgens betrouwbare bronnen een releasedatum van Snow Leopard op 28 augustus zeer waarschijnlijk zou zijn. Volgens de bronnen was Apple inmiddels begonnen met het trainen van AppleCare-personeel voor het nieuwe besturingssysteem. Normaal gesproken gebeurt dit slechts korte tijd voor een release gepland staat.

Korte tijd later pikte MacRumors dit bericht ook op, maar kwam eveneens met nieuwe informatie. Volgens een bron van de website zou AppleCare-personeel inmiddels hun kopietje van Mac OS X Snow Leopard ontvangen hebben. Deze bronnen bevestigen ook dat 10A432 inderdaad de Gold Master is. Tot slot stelde de bron nog dat dit bij de lancering van Leopard in 2007 slechts een week voor de geplande release gebeurde. Dit deed hem vermoeden dat de release inderdaad zeer nabij is.

Enkele uren daarna kwam MacRumors opnieuw met berichtgeving omtrent de vermeende 28 augustus. Volgens de website laat de online Apple Store van het Verenigd Koninkrijk een leverdatum van 28 augustus zien voor het Snow Leopard Up-to-date programma. Hoewel het hier om een informatiepagina lijkt te gaan, gebruikers kunnen niet bestellen langs deze weg, doken in de loop van vannacht ook Amerikaanse en Canadese versies van dezelfde pagina op.


Afgelopen woensdag was er al sprake van het plotselinge verschijnen van de Snow Leopard-versie van de Mac Box Set in de Amerikaanse online Apple Store met een leveringsdatum van ‘binnen 24 uur’. Deze verdween korte tijd later ook weer en was waarschijnlijk per ongeluk online gezet, zoals Apple wel vaker per ongeluk zaken online zet die nog niet online moeten.

Het wachten is nu op een formele bevestiging van Apple in de vorm van een persbericht. Deze zal vermoedelijk in de loop van vanmiddag door Apple verstuurd worden.