1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Donderdag werd er op Google een blog gepost waarin stond dat er veranderingen kwamen in het publiceren van docs en spreadsheets.

Gebruikers zullen voortaan moeten nadenken hoe ze hun gedeelde documenten opslaan. Documenten die worden opgeslagen als webpagina en presentaties opgeslagen als publish/embed worden voortaan makkelijker gevonden door zoekmachines.

Google had in de blogpost gemeldt dat ze in twee weken de veranderingen willen doorvoeren. De veranderingen gelden niet voor het zogenaamde ‘Allow anyone with the link to view’. Voor de mensen die alsnog niet willen dat hun documenten en spreadsheets worden gepubliceerd kunnen op de knop ‘stop publishing’ drukken zodat ze alles nog wel voor zichzelf kunnen houden.

Door de reacties op de blogpost komt sterk naar voren dat ze er niet blij mee zijn dat deze plannen worden doorgevoerd. Ook zijn de mensen niet blij dat ze nu niet zeker zijn of alle documenten nu niet op publieke sites terechtkomen, of worden doorgelinkt. Als ze er zeker van willen zijn dat hun documenten niet worden doorgelinkt, zouden ze het helemaal niet moeten publiceren.