Nintendo Wii–gebruikers kunnen maar beter opletten als ze hun console updaten. Het blijkt namelijk dat Nintendo’s laatste update, update 4.2, niet helemaal vrij van fouten is. Overal op het internet verschijnen op fora berichten van gebruikers wiens console onbruikbaar is geworden na een mislukte 4.2-update.

De nieuwe update was bedoeld om gehackte Wii’s niet langer toe te laten illegale games te spelen. Daarvoor moest Nintendo aanpassingen maken in het laagst mogelijke softwareniveau: boot2, dat deel uitmaakt van het bootproces. Helaas is het ook daar dat Nintendo’s update de mist in gaat: de code die de aanpassingen op het boot2-niveau moeten maken, blijkt namelijk buggy te zijn. Daardoor loopt de update vast bij sommige gebruikers, raken er bestanden op het boot2-niveau corrupt en kan de console niet meer opgestart worden of vertoont ze problemen bij het spelen van spellen, terwijl dat vroeger nooit zo was.

En als dit alles nog niet erg genoeg is, was ook de community achter de BootMii-software erg snel met een update voor hun software. Na de 4.2-update kunnen gebruikers namelijk gewoon een nieuwe versie van de hacksoftware installeren, waardoor alles bij het oude blijft en illegale games alsnog gespeeld kunnen worden.

Nintendo heeft inmiddels toegegeven dat er "een heel klein aantal" problemen zijn met update 4.2, en laat weten dat alle getroffen gebruikers de klantenservice van het bedrijf kunnen contacteren. Consoles die niet meer werken als gevolg van de update, maar voordien niet werden bewerkt met software van derden, worden gratis gerepareerd.