1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo heeft een nieuwe firmware update voor de Wii beschikbaar gemaakt. De belangrijkste verandering die deze update met zich mee brengt is het verwijderen en blokkeren van homebrew applicaties.

Nintendo heeft al eerder laten weten maatregelen te zullen nemen tegen de illegale homebrew-praktijken. Met name de zogenaamde Twilight-hack die via een save file er voor zorgt dat er illegale software op de Wii afgespeeld kan worden, was voor Nintendo een reden om in te grijpen. Ze hebben nu dan ook daad bij woord gevoegd door met firmware 3.3 deze homebrew applicaties te blokkeren.

Na het installeren van de update wordt er automatisch gezocht naar ongewenste save files en zullen deze verwijderd worden. Het opnieuw installeren van de applicatie zal ook niet meer werken omdat deze dan ook geblokkeerd wordt. Firmware 3.3 brengt ook nog een andere verandering met zich mee. Na de update kunnen spelers hun Mii uit het Mii Plaza overplaatsen naar de Mii Parade.

De nieuwe firmware update heeft ook nadelige gevolgen voor gebruikers van de Wii Freeloader. Na het installeren van firmware 3.3 zal deze namelijk ook niet meer werken. Hierdoor is het dus niet meer mogelijk om geïmporteerde games uit Japan of Amerika op een Europese Wii af te spelen.