De nieuwe console van Nintendo, de Wii-U welke in juni 2012 op de markt moet komen zou momenteel te kampen hebben met hardware-problemen, hierdoor zou de mogelijke lancering van de console of anders het succes ervan in gevaar komen.

Een insider bij Nintendo heeft aan de website 01net.com laten weten dat er momenteel hardware-problemen zijn met de nieuwe console van Nintendo. Er zijn op dit moment drie modellen bij Nintendo die echt goed werken maar alle developerskits die bij de gamefabrikanten staan hebben nog problemen.

Volgens de insider zit het probleem mogelijk in de chipset van de Wii-U, deze zou niet krachtig genoeg zijn, het grootste probleem op dit moment is dat de tablet-controller die wordt meegeleverd bij de Wii-U niet goed reageert. Dit probleem zou echter niets met de tablet te maken hebben maar met de capaciteit van de console die deze input moet verwerken. Momenteel verschijnen er nu vrijwel dagelijks firmware-updates voor de game-ontwikkelaars om de problemen op te lossen met de Wii-U maar een goede oplossing is er nog steeds niet.

De game-ontwikkelaars moeten de tablet momenteel met een kabeltje aansluiten aan de console om ervoor te zorgen dat de prestaties beter zijn. Dit zou ook kunnen duiden op problemen met het draadloze signaal van de Wii-U. In elk geval heeft Nintendo niet bevestigd dat er problemen zijn, ook zou de lancering nog steeds voor juni 2012 gepland staan. Al zouden er al intern mensen van mening zijn dat de release moet worden uitgesteld tot september 2012 om ervoor te zorgen dat de problemen zijn opgelost.