1 min

Ontwikkelaar van Battlefield: Bad Company 2, DICE, heeft de bèta voor de pc verschoven naar ‘erg vroeg volgend jaar’. De PlayStation 3 had al eerder een bèta die volgens de ontwikkelaar erg succesvol was.

Gordon Van Dyke van DICE liet het een en ander weten over de pc-versie en de bèta. Zo krijgen pc-gamers een verbeterde build van het spel te spelen. "Met het immense succes van de PS3-bèta, hebben we besloten om de capaciteit van de pc-bèta drastisch te vergroten, om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen. Jammer genoeg heeft dit er voor gezorgd dat de bèta naar volgend jaar moest worden verschoven, waardoor we meer tijd hebben om dit mogelijk te maken en de bèta te optimaliseren", aldus Van Dyke.

De pc-versie zal met 32 spelers speelbaar zijn in plaats van de 24 spelers op de console. Ook worden DirectX 10 en 11 features ondersteund en zal er ondersteuning zijn voor 3D-technologie. Een systeem voor het managen van je vrienden en dedicated servers zullen ook aanwezig zijn. Gordon Van Dyke: "Iedereen krijgt non-stop actie, zonder problemen te ondergaan van iemand anders zijn internetverbinding."

Battlefield: Bad Company 2 moet vanaf 5 maart 2010 in de winkels liggen. Voor die tijd kunnen pc-gamers nog genieten van de bèta.