Eigenaren van een DirectX 11-kaart kunnen eindelijk in hun handjes wrijven, ze kunnen nu namelijk hun DiRT 2-coupon verzilveren.

Als je een ATI-kaart hebt uit de HD5000-serie, word je ineens heel vrolijk van het nieuws dat je je ATI-kaart nu eindelijk kunt gaan gebruiken waarvoor hij bedoeld is: namelijk DirectX 11. Zoals Codemasters al bekend heeft gemaakt, kun je in DiRT 2 met DirectX 11 gaan genieten van verbeterde waterreflecties, meer gedetailleerde toeschouwers, verbeterde effecten in kleren en Shader Model 5.0. Shader Model 5.0 moet gaan zorgen voor accuratere lichteffecten en schaduwen. Ook zullen we meer diepte in HDR-effecten gaan zien.


Als je als gemiddelde sterveling wilt beginnen aan DirectX 11-gaming staat er echter nog één ding in de weg, namelijk de leverbaarheid van DirectX 11-kaarten. ATi’s HD5000-series-kaarten laten op zich wachten tot ergens in januari 2010 en van NVIDIA hoeven we tot die datum ook niet veel te verwachten. Mocht je de DiRT 2-coupon niet hebben, niet getreurt, de demo is voor de pc te downloaden.