Skateboard-magnaat Tony Hawk is nog steeds positief over het spel Tony Hawk Ride en het Ride-skateboard, ondanks de harde kritieken en de slechte verkopen. In een interview met het tijdschrift Kotaku sprak hij over Ride’s ontvangst op de markt en de toekomst van de reeks.

"Ik denk dat het apparaat een vlaggenschip is voor andere games", aldus Hawk over het Ride-skateboard. "Ik denk dat we nog een skategame kunnen doen, of een ander soort boardgame, zoals surfen of snowboarden". Dat Hawk dit wil gaan doen is niets nieuws, aangezien hij al vaker lovend sprak over Kelly Slater’s Pro Surfer.

Hawk had niet veel te zeggen over een eventuele terugkeer naar de traditionele controls voor Pro Skate, maar wel over een van zijn doelen van de huidige opstelling. "Ik denk dat het misschien een brug kan zijn voor mensen die eerst te bang waren om te gaan skaten, maar na het spelen van Ride een gevoel van balans hebben gekregen dat ze nog niet kenden. Dit zou ze kunnen inspireren om het wel te gaan proberen".

Lees meer