2min

Tags in dit artikel

, ,

Ontwikkelaar Criterion laat via hun website weten wat voor soort downloadbare content er voor Burnout Paradise is overwogen. Zo heeft Criterion laten weten dat ze hebben overwogen om te racen op de maan en ook tijdreizen.

"We waren zeer geïnteresseerd in het hele principe achter downloadbare content", vertelt Criterion via hun website. Ook geven ze aan op hun website, "We wisten dan ook al direct dat we het op een geheel andere manier wilde benaderen en het naar een nieuw niveau wilde tillen". Na de release van Burnout Paradise, is er heel wat downloadbare content uitgekomen, tevens blijken er ook veel ideeën niet verder dan de tekentafel te zijn gekomen.


Zo is er aan vliegtuigen en helikopters gewerkt en wisten ook races op de maan het uiteindelijk niet te redden. Criterion vertelt over de mogelijke races op de maan, "We dachten dat het grappig zou zijn om dit te doen". Verder vertellen ze, "Het oppervlak van de maan was al nagemaakt en er was ook best op te rijden. Deze ‘Lunar Challenges’ zouden echt als een volledige verrassing zijn gekomen".

Het idee van Criterion was om een raket te bouwen op Big Surf Island waar gamers van een bepaald niveau naar de maan konden gaan. Ook is de DLC van het tijdreizen een opvallende mogelijkheid geweest, hier over vertelt Criterion, "Niet veel mensen weten dit, maar we hebben het er over gehad". Verder vertellen ze over het tijdreizen, "Op een bepaalde dag zou er een ’time portal’ te vinden zijn op het eiland, en als je daar doorheen ging zou je jezelf terugvinden op Big Surf, maar dat wel op een andere moment in de geschiedenis. Misschien wel het Wilde Westen. Hier zou je dan een aantal Challenges kunnen spelen en dan weer terugkeren naar het heden".

Ook heeft Criterion overwogen om motors tegen auto’s te laten racen, maar ze hebben er toch voor gekozen om dit gescheiden te houden. Tot slot is er ook nog overwogen om een ondergronds gangenstelsel te bouwen.

Er is al een hoop content verschenen voor Burnout Paradise, zo is afgelopen zomer de grote DLC Big Surf Island uitgekomen. Verder zijn er sinds de release in 2008 al meerdere uitbreidingen en content-packs uitgekomen. Zo is er al een Cagney en Bikes pack, een Toy Cars-pack, een Legendary Cars-pack en een Cops and Robbers-uitbreiding toegevoegd.