1 min

Al eerder had Associate producer Chris Hinojosa-Miranda van Polyphony Digital laten weten dat Gran Turismo 5 pas in de zomer van 2010 op de westerse markt zal verschijnen. Nu heeft Sony ook bevestigd tegenover reuters.com dat het niet gaat lukken om de game in maart te releasen.

In een officiële verklaring laat Sony weten dat de nieuwe releasedatum aangekondigd zal worden op een latere datum. Het bedrijf excuseert zich tevens voor het ongemak die deze vertraging veroorzaakt. Het was de bedoeling dat de langverwachte racegame in maart in de Japanse winkels zou liggen, maar door productieproblemen kan dit niet worden gehaald.


Gisteren wist Sony ook te melden dat de GT Academy 2010 Time Trial door één miljoen spelers is gedownload en is binnen drie weken een groot succes geworden. De demo van Gran Turismo is nog tot 24 januari te downloaden.

In de GT Academy moet je met een normale en getunede versie van de Nissan 370Z je beste tijd neerzetten. Wie één van de twintig beste tijden heeft neergezet op 24 januari, moet wanneer de competitie sluit het opnemen tegen de andere landgenoten die in de top twintig zijn geëindigd. Hieruit zal een winnaar komen die het zal moeten opnemen tegen andere landen in het vijfdaagse GT Academy 2010 evenement op Silverstone.

Sony kon op dit moment nog geen nieuwe releasedatum melden.