Op 13 januari maakten we al bekend dat Gran Turismo 5 alweer is uitgesteld. Ontwikkelaar Polyphony Digital liet op de CES in Las Vegas echter een versie draaiende in 3D zien. En het is mogelijk dat we in de zomer de 3D-versie op onze PlayStation 3 kunnen spelen.

Op de Tokyo Auto Salon werd er tegenover Motor Trend verteld dat Polyphony plannen heeft om een 3D-versie van het spel uit te brengen. Tegelijkertijd met de release van de eerste 3D-tv’s van Sony in de zomer. Ook de PlayStation 3-firmware zou tegen die tijd uit moeten zijn om 3D te ondersteunen. Of de 3D-versie echt komt is dus niet officieel bevestigd, net als de onduidelijke releasedatum voor het origineel.

Van dezelfde beurs kwam het nieuws dat Polyphony Digital samen met Denso een GPS-unit heeft ontwikkeld. Het apparaat maakt het mogelijk om op een echt circuit te racen en je gegevens mee te nemen naar je PlayStation 3. Met de gegevens wordt je gereden ronde gereconstrueerd in Gran Turismo 5 en kan je racen tegen jezelf als ‘ghost’.

In oktober is de functie getest door Toyota op de Nurburgring in een Lexus IS F. Er zit één addertje onder het gras, de eerste auto die ondersteuning krijgt voor de GPS-functie is de Toyota FT-86, een auto die pas vanaf 2012 te krijgen is. We zullen dus nog een flinke tijd moeten wachten op de GPS-functie. De nieuwste concept-car van Toyota is in de onderstaande trailer te aanschouwen.