Misschien dachten sommige mensen inmiddels dat het onmogelijk was om de PlayStation 3 te kraken, maar volgens de hacker Geohot is de PlayStation 3 nu eindelijk gehackt.

Geohot beweert dat hij de allereerste is die de PlayStation 3 heeft gekraakt en dat het het hem is gelukt om data naar het geheugen te schrijven en weer uit te lezen en bovendien gebruik te maken van de processor. Op dit moment wil hij verder nog niets loslaten over de mogelijkheden. Wel verwacht hij dat het lek wat hij heeft gevonden, niet te dichten is. Toch denkt hij dat Sony het hem en anderen nog wel lastiger kan maken om het geheugen en de processor te bereiken.

De PlayStation 3 leek onkraakbaar, in tegenstelling tot de Xbox 360 en Wii, die al zeer snel na de release gekraakt werden, heeft de PlayStation 3 het behoorlijk lang uitgehouden. Pas na drie jaar jaar, twee maanden en elf dagen is het een hacker gelukt de PlayStation 3 te kraken. Sony heeft nog geen reactie gegeven op het feit dat de PlayStation 3 nu toch gekraakt is. De PSP is al langer slachtoffer van piraterij, verschillende third party-ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze daarom maar weinig PSP-exclusives voor de handheld uitbrengen.