1 min

Sony heeft aangegeven dat het bedrijf op het moment de problemen rondom de beveiliging van de PlayStation 3 aan het analyseren is. De Japanners denken het lek te kunnen dichten door middel van de netwerkupdates voor de PlayStation 3. Hackers beweren echter dat het lek niet gedicht kan worden.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de beveiliging van de PlayStation 3 volledig omzeild kon worden doordat hackers erin geslaagd waren om de root-keys van het systeem te bemachtigen. De root-keys werden tot overmaat van ramp voor Sony ook nog eens vrijgegeven tijdens de Chaos Communication Conference. Een bekende hacker met de bijnaam ‘GeoHot’ was verantwoordelijk voor de vrijgave van de sleutel.

Sony gaf bij monde van een woordvoerder aan dat het probleem te verhelpen is door middel van netwerk-updates. Sony wilde niet meer details vrijgeven over de plannen.

Hacker ‘Pytey’, onderdeel van het fail0verflow-team, denkt echter dat Sony de beveiliging niet kan herstellen zonder hardware in de console te vervangen. Pytey is van mening dat GeoHot de sleutel echter niet vrij had mogen geven. Door de publicatie van deze sleutel wordt het mogelijk om code die niet officieel ondertekend is te draaien, maar ook om games te ontdoen van de beveiliging of om alternatieve systeemsoftware te draaien.