Ubisoft heeft gisteren bekendgemaakt dat er een nieuwe Assassins’s Creed-game in ontwikkeling is voor de iPhone. Vlak na de release van Assassin’s Creed II: Discovery kunnen ook iPhone-bezitters aan de slag met de nieuwe Assassin’s Creed II: Multiplayer.

In Assassin’s Creed II: Multiplayer kunnen maximaal vier spelers tegelijkertijd door de Italiaanse steden rennen om elkaar zo snel mogelijk te vermoorden. Om elkaar te vermoorden, zijn er zes verschillende wapens in de game te vinden en moet er, als we Ubisoft moeten geloven, ook slim gebruikgemaakt worden van de rondlopende bevolking. De game kan vanaf een top-down perspectief worden gespeeld.


Naast de online gamplay zal het ook mogelijk zijn om de scores bij te houden op een leaderbord en zijn er ook achievements te winnen voor Facebook. Om de game te kunnen spelen is uiteraard wel een Wi-Fi verbinding nodig. De game beschikt over drie verschillende omgevingen waarin gevochten kan worden.

Wanneer Assassin’s Creed II: Multiplayer precies verschijnt in de App Store is nog niet bekend. Ook de prijs blijft voorlopig nog even geheim.