3min

Inleiding

Eerste indruk


Met de eerste versie van Assassins Creed in mijn achterhoofd waren mijn verwachtingen voor Assassins Creed II hoog. Ik had verwacht dat ik weer vol in deze game zou gaan duiken en dat mijn PlayStation 3 weer overuren zou gaan draaien. En de eerste indrukken waren dan ook zeer goed. Het spel is grafisch zeer indrukwekkend en aan het begin wordt je meteen op bijzonder wijze in het spel getrokken, omdat je een klein stukje als baby speelt. Al met al geeft Assassins Creed II een zeer goede eerste indruk.


Verhaal


Assassins Creed II gaat verder waar deel 1 eindigde. Voor degenen die deel 1 niet hebben gespeeld zijn de rollen van de personages misschien niet helemaal duidelijk, dus hier een korte inleiding. Wil je deel 1 nog spelen of niets weten van het verhaal van deel 2, dan kun je doorgaan naar de volgende pagina.

Een deel 1 wordt barman Desmond Miles ontvoerd door Abstergo industries en ingezet als proefpersoon voor de zogenaamde Animus-machine. Deze machine maakt het mogelijk om het geheugen van een voorouder te herbeleven. Miles kruipt daardoor in de huid van Altaïr Ibn La-Ahad een huurmoordenaar (assassin) uit de 1191. Tijdens de missies in deel 1 gaat Altaïr op zoek naar één van de pieces of Eden, een artefact uit de tempel van Salomo. Tijdens de missies ontdek je dat het artefect illusies kan creëren en dat de Tempeliers het willen gebruiken om de Christenen en Moslims op te zetten tegen de Assassins. Als Miles de missie succesvol heeft afgerond ontdekt hij in zijn echte leven dat Abstergo industries en moderne variant van de Tempeliers is. De bedoeling is dat hij na de missie vermoord wordt. Uiteindelijk wordt dat voorkomen door onderzoekster Lucy Stillman die aan het experiment meewerkt.

Door de tests met de Animus heeft Miles echter wel eigenschappen van Altaïr overgenomen, zo kan hij de eagle vision gebruiken, waarmee hij kan zien wie vriend en vijand is. Ook kan hij ineens vreemde teksten op de muur van zijn cel lezen, waaruit blijkt dat Abstergo industries van plan is om in 2012 een satelliet te lanceren waarmee ze voor altijd ‘de oorlog’ willen beëindigen.

Assassins Creed 2 gaat direct verder na deze gebeurtenissen, dus enige voorkennis van het verhaal is gewenst. Terwijl Miles de teksten leest wordt hij opgehaald door Stillman, die hem in de Animus plaats laat nemen om de geboorte van zijn voorouder Ezio Auditore da Firenze mee te laten maken. Stillman maakt snel een kopie van het geheugen van de Animus en ontsnapt dan met Miles naar een schuilplaats van de moderne assassins, waar ook een Animus is. Stillman wil Miles zo snel mogelijk de vaardigheden van een assassin aanleren door de Animus, zodat Miles de moderne assassins kan trainen.

Vervolgens kruip je als Miles dus in de huid van voorouder en assassin Ezio Auditore da Firenze die tijdens de Renaissance in de vijftiende eeuw leeft in Italië. Tijdens de eerste missies kom je erachter hoe en waarom Ezio een assassin wordt en tijdens het verloop van het spel kom je er tevens achter wie de teksten in de celkamer van Miles heeft geschreven en wat die inhouden.

De omgeving waar alles zich in afspeelt is dus het oude Italië en niet langer het Midden-Oosten uit deel 1. Tijdens het spel bezoek je de steden Florence, Venetië, Forli en Rome. Ubisoft heeft voor de release van Assassins Creed II een drie kwartier durende film laten maken, die kun je hieronder zien.

Table of contents